Umeå fotbollsfestival 2021 - UPPDATERING
2021-02-06 11:42

Förtydligande för er som inte varit med till Umeå tidigare:

Cupen är under sommaruppehållet och är således förstås frivillig. Kostanden för deltagandet delas mellan deltagarna. Vi reser inte och bor inte tillsammans som lag utan man får fixa sin egen resa och boende. Ledarna har inte heller ansvar för barnen mellan matcherna.

Ledarna

Vi har lagt ut en kallelse till Umeå fotbollsfestival som (förhoppningsvis) går av stapeln 29 juli till 1 augusti. Eftersom den stora fördelen med denna cup är att kunna bo på campingen bredvid och att laget har möjlighet att umgås mycket runt matcherna så vill vi trots det osäkra läget vara ute i god tid. Vi ser att campingen blir allt mer uppbokad dess dagar.

Vi behöver också veta hur många lag vi ska anmäla.

Därför ber vi er svara på kallelsen så snart som möjligt, sen förstår vi ju om det finns viss osäkerhet eftersom det är länge kvar till sommaren. Det brukar också vara möjligt att boka camping med avbeställningsskydd.

Sedan får vi hoppas att denna cup (och andra) kan bli av i sommar!

Påminnelse enkät
2020-11-06 14:47
Vi vill påminna om föräldraenkäten som skickats ut tidigare. Som ni förstår så vill vi att alla svarar på enkäten, det ger oss mer möjligheter att försöka förändra rätt saker till nästa säsong.

Länken finns i den tidigare nyheten.

Föräldraenkät säsongen 2020
2020-10-27 10:53
Som vanligt vill vi att ni föräldrar svarar på en enkät som en del i vår utvärdering av säsongen.

Det är viktigt för oss att få eran feedback, speciellt när barnen blir större och vi har mindre kontakt med er föräldrar. Så ta er en stund och svara på enkäten.

Schema gräsklippning NyhlénsHugosons
2020-06-02 21:17
Här kommer det utlovade schemat. Passar inte tiden så ansvarar man för att byta tid med någon annan förälder själv.

Jag har skapat en SMS-grupp som heter "Gräsklippning F08" som samtliga är inlagda i. Jag vill att vi efter varje utförd klippning meddelar där när den är utförd så att nästa gäng får en uppskattning om när nästa klippning kan ske. Endast den informationen lämnas där, passbyten och liknande sker via direktkontakt för att bespara oss på onödiga "pling luren" :)

Schema F08 gräsklippning.pdf »
Gräsklippning på NyhlénsHugosons
2020-06-02 19:10
Vi har fått en möjlighet att tjäna pengar till lagkassan genom att sköta gräsklippningen på NyhlénsHugosons charkuteri på Depåvägen 4A. Summan som laget får för detta är 12000kr.

Då kioskveckan blev inställd i år och att vi inte får till någon annan försäljningsaktivitet så har vi beslutat att vårat lag kommer att ta på sig denna arbetsuppgift.

Enligt uppdragsgivaren så krävs det att man klipper ca en gång per vecka med undantag för om det blir ett exceptionellt gräsväxarår. Ett rullande schema kommer att tas fram och skickas ut där man tilldelas en vecka att klippa gräset samt trimma kanterna vid behov. Det är fritt fram att samordna med den eller de andra som fått samma vecka om vilken dag som klippningen skall ske men det måste förstås ske med ansvar. Det viktiga är att vi inte lägger klippningarna för tätt mellan två veckor, då kommer gräset vara för långt nästkommande vecka.

För att genomföra klippningen så förväntas vi hålla med utrustning. Det innebär två klippare och en trimmer/röjsåg. Dessa kommer enklast att förvaras i en container på plats (röd markering). Jag kommer att tillhandahålla en av mina röjsågar men vi saknar gräsklippare. Jag undrar därför om det är någon av er föräldrar som sitter på en gammal klippare som ni kan avvara under sommaren. Meddela gärna om ni har en att låna ut.

Bensin för att driva klipparna med kommer att finnas på plats men det är viktigt att återkoppling till mig sker när den börjar ta slut. Jag sköter då påfyllning innan nästa klippning sker.

De ytor som regelbundet skall klippas är markerade med grön färg på bilden. På dessa ytor ska gräset klippas och eventuella kanter trimmas. Även de smala strängar av gräs som ligger intill byggnaden som vätter mot parkeringen skall trimmas/klippas.

De blåmarkerade ytorna är ytor som röjs av en gång per säsong då de är "ängar". Detta görs i slutet av juli när gräsväxten avtagit. När detta görs så kommer teamet att stärkas upp med fler deltagare.

Den tid som uppdragsgivaren uppskattar att det tar att klippa den grönmarkerade ytan är max 2 timmar för ett arbetslag på två personer. Denna tid är förstås bara en fingervisning och personligen tror jag att den tiden går att korta ner om man jobbar effektivt.

Klippningarna kommer att starta från och med nästa vecka.
Kioskveckan inställd
2020-05-06 13:44
På grund av rådande omständigheter med Covid-19 har styrelsen i Alviks IK beslutat att stänga kiosken tills vidare. Det betyder att vår kioskvecka V.21 blir inställd.

Vi återkommer om kiosken öppnar igen och vi blir tilldelad en ny vecka att sköta kiosken.