Fotboll Herrar

Vinst mot BAIK2 med 3-2
2020-08-27 21:45
Tabellettan mot tabelltvåan där tabellettan visade varför man just nu ligger etta!

Alvik tog emot BAIK2 hemma och fick se ett starkt motståndarlag rulla mycket boll till att börja med men vi var bra med och gav inga större chanser till några farligheter. Däremot trycker Alvik in 1-0 på hörna efter en fin nick av Emil J.
2-0 kommer på en framspelning till Viktor H som, med lite kamp med backlinjen, sätter bollen bakom BAIK2s målvakt.

I andra halvlek flyttar BAIK2 upp spelet lite mer och lyckas trycka in 2 bollar på kort tid samtidigt som Alvik tappat spelet helt. Det som vi däremot inte tappade var huvudena utan tar tillbaka lite av matchen med hjälp av hårt arbete samtidigt som BAIK2 får en man utvisad. 3-2 kommer efter aktivt arbete av Linus B som lyckas trycka in bollen. BAIK2 har ett par farliga lägen som, med lite tur, studsar Alviks väg.

Det som är signifikant för Alvik i år är det hårda arbetet i +90 minuter, i varje match, vilket visar på en härlig anda och vilja hos hela laget. Trots tappet från 2-0 till 2-2 samtidigt som BAIK2 fick momentum i matchen så viker vi inte ner oss utan tar oss samman och lyckas vinna matchen. Tur i vissa lägen, men det är väl förtjänat!

Njut i helgen av den sköna segern och en fortsatt topplacering i tabellen, men på måndag ska det vara glömt för då är det dags att ta på blåstället och fokusera på en hård, matchfri, träningsvecka.  Den 7/9 tar vi emot Boden2 hemma på Liko arena.