Fotboll Herrar

Följ oss gärna på instagram under alviksikfotboll, där kan ni hänga med oss under säsongen.
Förlust mot LSK med 1-4
2021-09-18 16:58

Detta var en sådan match där vi grattar motståndarna och går vidare utan att analysera matchen närmare. Den var inte bra utförd av Alvik.

Näst match är borta mot Lycksele den 25/9 på Tannens IP, nu gör vi en bra träningsvecka och kommer fullt fokuserade till match!

Förlust borta mot Skogså IF 3-0
2021-09-01 21:21

Det blev en bortaförlust mot Skogså men siffrorna, 3-0,  speglade inte spelbilden. 1-0 kom visserligen i min 27 vilken stod som halvtidsresultat men spelet låg lika mycket hos Alvik. I 53:e minuten har Alvik ett skott i stolpen och på anfallet bakom kommer 2-0 efter lite slarv av Alvik. 3-0 kommer minuten efter på ett inlägg som slås på volley (1 på 100, men det var snyggt), otagbart för Jerry i Alviksmålet.
Alvik har sedan ett skott i ribban och några fler farligheter men det var ytterligare en match där vi inte får in bollen.

Nästa match är borta mot Lira den 11/9 13.00 på Porsö IP.

Vinst borta mot Älvsby IF, 1-3
2021-08-29 21:32

Ytterligare en mycket viktig vinst togs idag borta mot Älvsby IF.
Shimex satte 0-1 i min 37 och Linus B 1-2 i min 53 efter att Älvsbyn kvitterat i 46 minuten. I spelminut 77 satte Shimex 1-3 vilket även blev slutresultatet.

Det var inget skönspel men vi tar fram kämparandan och säkrar dom viktiga 3 poängen!

Nästa match är borta mot Skogså 1 september 18.00.

Vinst mot Sunnanå SK, 2-1
2021-08-23 22:13

Det blev en mycket viktig seger mot Sunnanå SK som gästade Alviks arena denna kväll. Alvik började matchen bra och bägge lagen hade varsin stolpträff tidigt i matchen. I min 32 gör Linus B 1-0 till Alvik på en hörna vilket står sig i halvlek.

I andra bryter Zebastian S ett uppspel av Sunnanå och rycker mot mål med en fin avslutning och sätter 2-0 till Alvik.

Nu backar Alvik hem samtidigt som Sunnanå pressar på men dom riktigt farliga chansera kommer inte fram till Jerry i mål. I min 71 lyckas dock Sunnanå göra 2-1 på en retur. På övertid görs även 2-2 men målet döms (helt korrekt) bort pga offside och Alvik vinner med 2-1.

Sunnanå spelade en mycket fin fotboll men Alvik gjorde en riktigt bra försvarsinsats samtidigt som chanser sattes i mål, vilket är det som gäller för att vinna en match även om motståndaren äger mesta delen av bollinnehavet.

Nästa match är borta mot Älvsbyn på Älvåkra IP, den 29/8 14.00.

Vinst borta mot Robertsfors IK, 1-2
2021-08-14 16:28

Det blev en mycket viktig, och även rättvis vinst borta mot Robertsfors. Första halvlek slutade 0-0 där vi brände ett kanonläge men i övrigt en ganska medioker insats från bägge lagen.
I andra halvlek kom ett betydligt bättre Alvik ut på planen och skapade flera fina lägen och till slut gör Shimex 0-1 i min 66.

Robersfors kvitterar till 1-1 i min 78 efter slarv från Alvik i ett uppspel men i 90:e minuten gör Alexander en mycket stark insats när han bryter sig fram på vänsterkanten och sätter ett fint inlägg som tar ribban och där Viktor håller sig framme och trycker in segermålet.