Fotboll Herrar

Följ oss gärna på instagram under alviksikfotboll, där kan ni hänga med oss under säsongen.
Förlust mot IFK Luleå 9-1
2020-09-26 22:03
Att förlora en match med 3-4 mål, då är oftast motståndaren bättre och man har något att fundera på. Att förlora med 8-9 mål, då är man antingen mycket sämre än motståndaren eller så är det något annat som händer.
I dag tror jag på alternativ 2 dvs. att vi var lite ”mätta” och kanske lite nöjda av att säkrat en div3 plats samt en serieseger. Uppvärmningen var långt ifrån vad den brukar vara, skotträningen på målvakten var inte bra och sist men inte minst saknades den riktiga glöden hos spelarna.
Första 10-15 min såg ok ut men redan efter IFKs första mål syntes en viss avmattning samtidigt som IFK fick bättre självförtroende för varje mål. Hur det än byttes spelare så blev det inte bättre och Olle i målet var den som stod upp bäst i laget idag.

Det vi lär oss av en dylik match är att hur bra tränade vi än är så sitter merparten av förmågan i huvudet och den delen är minst lika viktigt att träna och förbättra för att kunna vinna matcher.

Nu inriktar vi oss på en ny träningsvecka, rensar skallarna och gör oss redo för lilla Coop finalen mot Lira den 3/10 15.00 på Liko arena.
SERIESEGER! efter vinst mot Haparanda med 2-1
2020-09-19 19:32
Alvik bjöds på en intensiv och känslofylld motståndare, Haparanda, som kämpade för att avancera till en kvalplats i serien. Alvik tog ledningen med ett kanonskott från Samuel efter fint framspel av Viktor.
Alvik fick ett rött kort(två gula) och ändrade om lite i uppställningen. Dock lyckades Haparanda kvittera efter ett skott som letade sig i målet.
I andra tilläggsminuten får Alvik en frispark på mittplan som Emil, medans alla gör sig klara för uppställning, snabbt slår över hela laget inklusive Haparandas målvakt som var för långt ute, och in i mål!

En mycket skön seger som fastställer Alvik som seriesegrare i DIV 4 norra!

Nu väntar sista seriematchen mot IFK Luleå som spelas på Nyabvallen den 26/6.
Vinst mot Gällivare med 1-0
2020-09-12 21:27
Trots att förutsättningarna var allt annat än optimala denna match så åkte 14 krigare upp till GSK för att försöka ta med oss 3 poäng. Vi har under slutdelen av veckan drabbats av en sjuldomsepedemi där 6 spelare insjuknat snabbt och flertalet andra känt av symptom plus ytterligare 3 spelare som var borta av andra orsaker.

Vi gör inte våran bästa match utan kändes loja och vilsna hela första halvlek.

I andra halvlek så ser vi iallafall tendenser till det fartfyllda och rörliga anfallsspelet och skapar också några farliga lägen. I den 80 minuten så gör vi 1-0 där Victor Hugosson spelare fram Rasmus Nilsson som, fri med målvakten, inte gör något misstag. Sen är det ett endaste krig sista minuterna för att freda det egna målet. Jerry i målet gör en avgörande räddning på slutet och vi kan konstatera att vi krigat till oss en ny trea!

Nu är det återhämtning och kurering som gäller för att ladda inför nästa match, hemma den 19/9 mot Haparanda.
Vinst mot BBK2 med 3-0
2020-09-07 22:10
BBK2 kom med ett ungt, hungrigt och välspelande lag till LIKO arena ikväll. Alvik gjorde ingen bra första halvlek, delvis pga bra spel från BBK2, men vi borde ändå ha satt 1-2 mål på några fina lägen. Första halvlek slutade dock 0-0.
I andra halvlek så fick Alvik en straff som Emil J satte säkert. 2-0 kom efter ett fint inspel av Linus B som Rasmus N enkelt satte i mål. 3-0 kom återigen på en straff som Emil J satte lika säkert som den först.
Nästa match är på lördag borta hos Gällivare. Närmast väntar dock en veckas träningar som kommer kräva fullt fokus.

Vinst mot BAIK2 med 3-2
2020-08-27 21:45
Tabellettan mot tabelltvåan där tabellettan visade varför man just nu ligger etta!

Alvik tog emot BAIK2 hemma och fick se ett starkt motståndarlag rulla mycket boll till att börja med men vi var bra med och gav inga större chanser till några farligheter. Däremot trycker Alvik in 1-0 på hörna efter en fin nick av Emil J.
2-0 kommer på en framspelning till Viktor H som, med lite kamp med backlinjen, sätter bollen bakom BAIK2s målvakt.

I andra halvlek flyttar BAIK2 upp spelet lite mer och lyckas trycka in 2 bollar på kort tid samtidigt som Alvik tappat spelet helt. Det som vi däremot inte tappade var huvudena utan tar tillbaka lite av matchen med hjälp av hårt arbete samtidigt som BAIK2 får en man utvisad. 3-2 kommer efter aktivt arbete av Linus B som lyckas trycka in bollen. BAIK2 har ett par farliga lägen som, med lite tur, studsar Alviks väg.

Det som är signifikant för Alvik i år är det hårda arbetet i +90 minuter, i varje match, vilket visar på en härlig anda och vilja hos hela laget. Trots tappet från 2-0 till 2-2 samtidigt som BAIK2 fick momentum i matchen så viker vi inte ner oss utan tar oss samman och lyckas vinna matchen. Tur i vissa lägen, men det är väl förtjänat!

Njut i helgen av den sköna segern och en fortsatt topplacering i tabellen, men på måndag ska det vara glömt för då är det dags att ta på blåstället och fokusera på en hård, matchfri, träningsvecka.  Den 7/9 tar vi emot Boden2 hemma på Liko arena.

Starkt jobbat grabbar!

Lör 3/10 15:00