SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks IK
Fotboll Herrar

Följ oss gärna på instagram under alviksikfotboll, där kan ni hänga med oss under säsongen.
Årets första träning på Liko 2021
2021-03-31 21:22

Så var det äntligen dags att öppna upp för träning på Liko arena. 99% av planen är avtinad så det känns riktigt bra att äntligen få vara igång på hemmaplan. Närmast väntar konditionstest och sedan ska det nötas och slipas på detaljer inför en seriestart.

Första träningen på fotbollsplan 2021
2021-03-06 20:46

Nu har vi kört den första utomhusträningen på Boden arena.

 

Laget har hittills endast kunna köra löpträning så extra kul att komma ut på en fotbollsplan.

 

Stort tack till Bodens kommun för möjligheten att få plantid i dessa tider.

Årets spelare 2020, Emil Johansson
2021-02-14 16:53

En förebild både på och utanför planen. Har år efter år bara blivit bättre och bättre och har detta år gjort sin absolut bästa säsong i Alviks tröjan. Han har varit en stor nyckel till att vi i år lyckats vinna täta matcher och ha ett stabilt försvarsspel.

Om inte det räcker så vann Emil den interna skytteligan MED 6 MÅL PÅ 9 MATCHER från sin mittbacksposition.

En otroligt värdig vinnare till Årets spelare.

 

Grattis Emil!

Alexander Burman klar för Alvik
2021-02-07 18:31

Kan du berätta lite om din fotbollsbakgrund?

Började min karriär som 7-åring i Sävast AIF där jag spelade med P97 tills att jag var 15 år och laget lades ned. Under sista åren i Sävast tog jag klivet upp till a-laget som då spelade i div 4 samtidigt som jag även blev utlånad och spelade en del matcher med Heden i div 3.  Då ungdomslaget i Sävast lades ner 2013 valde jag att gå till BBK där jag spelade med U19 och där jag under en tid hade Mattias W som tränare. Karriären i BBK blev dessvärre inte långvarig då jag 2015 drog på mig en knäskada som då satte stopp för fortsatt spel. Efter 1.5 år utan fotboll spelade jag sedan två säsonger i korpen. Då Samuel Stridsman som är en nära vän till mig tog på sig ansvaret att starta upp ett lag i Sävast AIF igen blev valet enkelt att spela där. Spelade i Sävast under 2 säsonger tills att laget lades ner igen och då valde jag att fortsätta min karriär i Hedens IF. Dessvärre fick jag under början av 2020 ett återfall av min knäskada vilket gjorde att jag missade första halvan av fjolårets säsong. 

 

Vad tycker du dina styrkor är som fotbollsspelare? 

Jag tycker själv att jag har en bra vänsterfot och bra spelförståelse samtidigt som jag är bra på att utnyttja min längd och storlek. Utöver det så är jag en riktig vinnarskalle. 

 

Du har förra säsongen spelat med Heden som klarade div 4 kontraktet i sista matchen. Hur tycker du säsongen varit för dig personligen och laget?

Som jag nämnde tidigare så missade jag första halvan av säsongen och då det endast var enkelmöte i serien spelade jag endast några få matcher vilket gjorde det svårt för mig att hinna komma in i ett nytt lag. 

 

Vi hade det rätt tufft i början av serien men vi lyckades avsluta säsongen med tre raka vinster där jag i sista matchen fick hänga dit 2 mål vilket gjorde att vi säkrade kontrakten så det var riktigt skönt. 

 

Vilken position trivs du bäst i?

Jag har under hela min karriär varierat mellan att spela mittback och anfallare och trivs i båda positionerna men då jag gillar att göra mål så föredrar jag att spela anfallare trots att dom flesta nog skulle säga att jag är bättre som mittback. 

 

Vad är ditt bästa fotbollsminne?

När vi i Sävast P97 vann Umeå fotbollsfestival för första gången. 

 

Varför blev det Alvik för dig?

Dels för att jag var väldigt nöjd med Mattias W som tränare under juniortiden i BBK och dels för att Alvik har ett ungt lag med höga ambitioner.

 

 

Vad tror du om Alviks möjligheter att etablera sig i div 3? 

Jag tror det finns alla möjligheter för oss att etablera oss i 3an och att det är upp till oss själva att visa hur långt det räcker. Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Studerar på LTU till civilingenjör med inriktning väg- och vattenbyggnad och då jag inte pluggar brukar jag vanligtvis fiska. 

 Vilket är ditt favoritlag?

HammarbyVem är din favorit fotbollsspelare? 

Zlatan

 

 

Vi önskar Alexander varmt välkommen till Alvik.

Årets mål 2020
2021-01-29 16:55


Tre fantastiskt fina mål som alla är värdiga vinnare men en kan bara vinna. 

Ett mål som har ett otrolig högt tekniskt utförande i så många moment. Hörnan från Samuel som är perfekt slagen, tajmingen i nicken är fantastisk. Ett briljant mål i alla aspekter som skulle passa på top 10 euro goals alla dagar i veckan. 

Årets mål är # 3 Emil Johanssons Nick i bortre krysset mot BAIK. Grattis Emil ⚽️
 
Våra sponsorer