Alviks IK
Fotboll Damer

Framtiden ser ljus ut för Alviks IK
2023-10-03 20:42

Efter en tuff start på säsongen med tre raka förluster och 1-17 i målskillnad var det nog inte många som trodde på oss i Alviks damlag. Förberedelserna var väl inte det bästa under våren då vi var förbereda på div.4 spel.  Några veckor innan säsongsstart fick vi dock erbjudande om en plats i div 3 pga att både Kiruna och Gammelgården tyvärr dragit sig ur div.3.

Vår första seger kom i omgång 4 i bortamötet mot Trångfors med resultatet 3-2 till vår fördel på ett blåsigt Boden Arena ,där bla några 08:a tjejer själv hört av sig och önskade  att få vara med i damlaget vilket skulle visa sig positivt för laget under säsongen.

Att fortsätta med den röda tråden från fjolåret med att glädjen och gemenskapen är de viktigaste faktorerna till framgång skulle visa sig under säsongen. många gånger.

Tillsammans satte vi upp ett mål att vinna fler matcher än vi förlorade och det lyckades vi med

7 vinster, 6 förluster, 5 oavgjorda, 26 inspelade poäng och en 5:e plats i div 3

Bästa matchen för säsongen var Notas borta på ett regnigt Tunna vallen, 3-0 efter 24 min och bud på fler mål innan paus , 5-0 efter full tid tack vare klassisk Alviks fotboll med "djupledsbollar" på våra snabba forwards ett resultat som nog Notas var mest nöjd med .

Alviks IK damlag har en ljus framtid med rätt förenings tänk där blandningen av unga lovande talanger och äldre rutinerade spelare mixas rätt. Då dröjer det nog inte länge tills vi klättrar i seriesystemet och får den respekt vi förtjänar.

Att få förtroendet att i två år vara ledare med dessa fantastiska tjejer dela skratt, gråt och glädje tillsammans är något som jag aldrig kommer glömma.

" Att aldrig vi gav upp, är det bästa vi gjort "

/ Marcus Drugge

Årets första seger !
2023-06-01 17:01

Efter en tuff start på säsongen med tre raka förluster så kom vår första seger i bortamötet mot Trångfors på ett blåsigt Boden Arena.

En taktiskt väl genomförd match där vi följer vår gameplan till 100%,  en ledning i paus med 0-2 där vi stängt ned Trångfors anfallsspel och har de hetare chanserna som resulterar i ett välförtjänt pausresultat.

Vi samlar oss i pausvilan går igenom ett tänkt match scenario i andra halvlek,  där vi utökar ledningen till 0-3 tidigt.

Trångfors forcerar in 2 bollar sista 10 min men tjejerna inställning, kämpa insats och deras taktiska smartnes gör att vi åker hem med vår första seger

Målgörare för kvällen Ebba H, Emillia och Emmelie

Matchen stora gigant och vald till matchens lirare Julie Greberg

Första träningsmatchen !
2023-02-05 11:15
Matchens lirare Amanda Gustafsson

Äntligen är fotbolls säsongen igång, vår första träningsmatch spelade vi lördagkväll mot IFK Luleås damlag.

En bra början på säsongen där vi möter ett välorganiserat IFK som gillar att rulla boll och ha ett stor bollinnehav.
Vår gameplan funkar perfekt från start och vi jobbar oss sakta men säkert in i matchen

IFK tar rättvist ledningen genom en gammal Alvikare Elin Wallo i mitten på första halvlek. Vi har några chanser till kvittering bla ett ribbskott i underkanten av Frida.

Andra halvlek lyfter vi spelet och chanserna avlöser varandra åt båda hållen.

En bit in i halvleken tilldöms vi en straff på en hörna där bollen tar i handen på en IFK:are.  Straffskytt Är Sandra som enkel rullar bollen i i mål

IFK har några heta lägen att ta ledningen men vi har Amanda i målet som verkligen kliver fram som planens bästa spelare med flera kvalificerade räddningar.

I slutet av matchen har vi några lägen att avgöra men sett över 90 min så är 1-1 ett rättvist slut resultat.

Det bästa som vi gjort var att aldrig ge upp........
2022-12-23 17:05
Nöjda Alviks tjejer efter första segern för säsongen , derby vinst på bortaplan 1-2 mot Luleå SK

Snart är 2022 över och vi tittar tillbaka till ett år då det var osäkert att Alviks IK, ett av norrbottens tre föreningar( IFK Luleå , Piteå IF)  med Allsvenska meriter kanske inte skulle ha ett representationslag kvar på damsidan.

Föreningen samlade kraft och lyckades med att samla spelare till ett representationslag och dessutom gå tillbaka till rötterna till vad världens största idrott fotboll handlar om.

Att få möjligheten att tillhöra ett fotbollslag där glädjen och längtan till match och träning sattes i fokus . Några hade aldrig spelat fotboll , några lagt av i tonåren och några var kvar från tidigare år.

Trots en tuff säsongs inledning med många förluster jobbade vi på, med positiv attityd och fokus på att våga och tro på oss själva kom till slut första vinsten.

Derbyseger på bortaplan mot seriens bästa lag Luleå SK, trots 1-0 underläge så plockade vi fram Alvikshjärtat och krigade oss till vår första 3poängare.
Säsongen forsatte med bra matcher där vår numerär och orutin ibland lyste igenom, att det dessutom detta år var tre lag som flyttades ned innebär att vi nästa säsong spelar i div.4

Sumeringen av fotbollssäsongen 2022 ser ändå positiv ut för Alviks IKs damlag då vi lyckats överleva som lag.

Att vi dessutom under slutet av säsongen haft ett flertal unga tjejer från föreningens framgångsrika F08 lag som deltagit både på match och tränig, där de visat att de vill vara med och konkurera om speltid nästa säsong.

Till er alla som jobbat för damlagets överlevnad och till er tjejer som i sommar spelat och  räddat anrika Alviks IKs damlag

Ha en God Jul och ett Gott Nytt År
Marcus Drugge  Coach

Ljus framtid för Alviks IK
2022-09-11 19:04
fr.v Ester Garberg, Ebba Drugge, Ebba Hedman

Bortamatch mot Sunderbyns SK ett svängit målrikt derby som slutar rättvist oavgjort.

Första halvlek spelas i ett högt tempo där vi tar ledningen i vårt första anfall genom A-lags debutanten Ebba H.  Sunderbyn tar över spelet ju mer tiden går och gör både 1-1 och 2-1 på fint djupledspel och går till halvtids vila med 2-1.

Andra halvlek hinner knappt börja när Sunderbyn utökar sin ledning till 3-1, men vi samlar ihop oss och börjar spela ett rakare spel och vinna närkamperna över hela planen. vilket resulterar att vi reducerar, kvitterar och tar rättvist ledningen med 3-4.

Spelet böljar fram och tillbaka med mål chanser åt båda hållen och till slut kvitterar Sunderbyn i slutminuterna till 4-4 vilket också är ett rättvist slut resultat.

Vår trio  -08 tjejer som debuterar idag gör det på allra bästa sätt, 3 mål och en assist av Ebba H, 1 mål av Ester och en gedigen insats av Ebba D på mittfältet.

Tror inte att A-lags debuten kan göras på ett bättre sätt,  återväxten och framtiden ser ljus ut i Alviks IK

Matchens lirare Ebba H med ett hattrick i A-lags debuten

Skön seger innan uppehållet
2022-06-29 10:50
Det bästa som vi gjort ........

Skön och viktig seger i bortamatchen mot Munskund i sista matchen innan uppehållet.

Matchen inleddes med mycket boll i luften, vilket inte vi hade någon fördel av vilket även resulterade ett tidigt ledningsmål i matchminut 7 till Munksund.

Vi tar ner bollen på backen och börjar spela den fottboll som vi tränat mycket på senaste månaden.  Fint kortpassningspel resulterar i matchminut 31 då Linnea D kvitterar till 1-1 efter fint kombinationspel hela vägen från egen planhalva genom våra lagdelar.

Ett bra snack i omkläddningrummet i paus där vi pratar mycket om att våga, gör att vi tar tag i taktpinnen och för spelet i större delen av halvleken.

Vi radar upp flera heta målchanser men Munksund målvakt gör flera kvalificerade räddningar på våra skott. Munksund spelvänder och skapar flera bra lägen men Mickis har bestämt sig för att spika igen vårt mål med flera kvalificerade räddningar.

I match minut 89 kommer äntligen det viktiga 1-2 målet där vår rutinerade målskytt Frida O skjuter ett högt hårt skott som målvakten i Munksund inte orkar styra över utan istället letar sig bollen in i bortre nättaket.

Skön och rättvis seger sett över hela matchen där vi än en gång tar fram vår lagmoral, matchen lirare till guldhatten :Frida Oja.

Nu går vi till sommar uppehåll med en otroligt skön känsla i laget och ser fram emot en spännande höst