Fotboll Damer

Skön seger innan uppehållet
2022-06-29 10:50
Det bästa som vi gjort ........

Skön och viktig seger i bortamatchen mot Munskund i sista matchen innan uppehållet.

Matchen inleddes med mycket boll i luften, vilket inte vi hade någon fördel av vilket även resulterade ett tidigt ledningsmål i matchminut 7 till Munksund.

Vi tar ner bollen på backen och börjar spela den fottboll som vi tränat mycket på senaste månaden.  Fint kortpassningspel resulterar i matchminut 31 då Linnea D kvitterar till 1-1 efter fint kombinationspel hela vägen från egen planhalva genom våra lagdelar.

Ett bra snack i omkläddningrummet i paus där vi pratar mycket om att våga, gör att vi tar tag i taktpinnen och för spelet i större delen av halvleken.

Vi radar upp flera heta målchanser men Munksund målvakt gör flera kvalificerade räddningar på våra skott. Munksund spelvänder och skapar flera bra lägen men Mickis har bestämt sig för att spika igen vårt mål med flera kvalificerade räddningar.

I match minut 89 kommer äntligen det viktiga 1-2 målet där vår rutinerade målskytt Frida O skjuter ett högt hårt skott som målvakten i Munksund inte orkar styra över utan istället letar sig bollen in i bortre nättaket.

Skön och rättvis seger sett över hela matchen där vi än en gång tar fram vår lagmoral, matchen lirare till guldhatten :Frida Oja.

Nu går vi till sommar uppehåll med en otroligt skön känsla i laget och ser fram emot en spännande höst

Kämpa seger i derbyt mot LSK
2022-06-13 16:50
"Det bästa vi gjort är att aldrig ge upp "

Efter en tuff säsongsinledning med 5st raka förluster där vi ibland haft svårt att få ihop spelare till träning och match pga sjukdomar, skador och jobb.

Inför derbyt får vi äntligen en bra träningsvecka med bra närvaro som skapar förutsättningar att kanske stjäla med oss en poäng från lördags eftermiddagens derbymatch mot Luleå SK på Hertsö IP.

Spelplanen inför matchen är enkel, vi ställer upp och försöker styra LSK ut på kanterna låter dem rulla boll i backlinjen för att med snabba spelvändningar när vi vinner bollen skapa målchanser.

Serieledarna LSK tar givetvis i taktpinnen från start och rullar bollen fint skapar några heta målchanser och tar rättvist ledningen med 1-0 i matchminut 19,  LSK fortsätter styra spelet med stor bollinehav men vi skapar några lägen på spelvändningar.

Efter en snabb spelvändning skott på mål och målvaktretur håller Emilia Garberg sig framme och kvitterar med ett fint placerat skott till 1-1  i matchminut 43, pyskologiskt viktig före halvtidsvilan.

LSK kommer ut till andra halvlek och ökar bolltempot skapar några heta målchanser med bla några träffar i målramen och bollar som vi räddar på målinjen.

I matchminut 80 kommer chansen som vi väntat på, en spelvändning där rutinerade Frida Oja springer i från LSKs backlinje och säkert skjuter bollen i nätet vilket ger oss ledningen med 1-2.

Sista minuterna kämpar tjejerna heroiskt och visar upp en lagmoral som gör en stolt att vara Alvikare.

Till slut blåser domaren av matchen och vi tar våra första 3poäng för säsongen vilket tjejerna förtjänar.

Bästa spelare röstas fram av laget och det blir Mikaela Ramstad vår målvakt som räddade allt och lite till

Referat: Alviks IK - Bergnäsets AIK 2
Förlust i första derbyt !
2022-05-13 09:54

Tuffast möjliga motstånd BAIK2 i första derbyt.

BAIK2 tar tag i taktpinnen redan från start och skapar direkt flera heta målchanser, i match minut 11 kommer också 0-1 och innan domaren blåser till halvtids vila har BAIK2 utökat ledningen till 0-5.

Andra halvlek lyfter vi spelet och vinner duellerna ute på planen och skapar några fina målchanser som så när ger oss ett reducerings mål.

BAIK2 är effektiva och gör ytterligare två mål till innan matchen är över, slut resultat 0-7

Vi tar med oss vårt fina spel och vår kämpa insats från andra halvlek till nästa match

Hemma match mot BAIK 2
2022-05-11 10:39

Ikväll är det dags för vår andra hemmamatch mot BAIK 2

Genom önskemål från Cmore har vi bytt spelplats och speldatum till ikväll på Liko Arena matchstart 19.30

Vi förväntar oss tufft motstånd från seriefavoriten BAIK 2

Vi ses på LIKO

Referat: Alviks IK - FC Norrsken
En godkänd premiär
2022-05-11 10:23

Premiär match med allt vad det innebär.

Bra start från oss där vi har flera heta målchanser i början av matchen att ta ledningen.

FC Norrsken arbetar sig in i matchen för att  i matchminut 29 ta ledningen med 0-1.

Vi tappar lite tro på oss själva och FC tar över spelet sista kvarten och utökar ledningen till  0-2 i matchminut 39.

Efter ett bra snack i halvlek där vi peppar varandra kommer vi ut och spelar riktigt bra är tuffa i närkampspelet och vinner andra bollar.

Vi skapar flera lägen och hörnor, där vi på en bra slagen hörna gör mål genom en fin nicka av vår lagkapten Mikaela Ramstad  och reducerar till 1-2.

Vi fortsätter vårt fina spel och är ett stolpskott från nära håll från att kvittera, spelet böljar fram och tillbaka där båda lagen skapar målchanser.

I matchminut 88 gör FC 1-3 på ett fint placerat skott, sett över hela matchen en godkänd premiär där vi sån nära kunnat knipa en poäng.

Vid eventuella skador
2022-05-09 11:08

Fick en fråga av er gällande skador och har fått svar av Monica på kansliet.

Vid skador ska man kontakta Folksam: 0771-950 950, ange kundnummer: 10442.

Hälsningar Sofie

Tis 28/6 19:00