Följ oss gärna på instagram under alviksikherr, där kan ni hänga med oss under säsongen.

2024-02-01 09:37

Årets första tävlingsmatcher avklarade.

Pontusligan är ett välkommet avbrott i tränings vardagen för många lag.

Samma för Alviks IK, fyra korta matcher avverkade under kvällen.

4x15 minuter och 11 spelare som rullade ger en bra träningskväll, men framförallt ett bra tillfälle att bygga lite lagkänsla.

Resultaten var inte i vår favör under kvällen och vi fick åka hem i god tid till kvällsmålet.

Ut i gruppspelet och träningsveckan rullar vidare.

Skogså-Alvik 1-1
2023-03-25 18:46

Förra helgens match var en bra prövning för Herrarna.

Vi mötte Skogså på Boden Arena.

Skogså är ett förväntat topplag i Division 3.

Alvik stog upp bra och spelade ett lågt försvarspel i första halvan av matchen, skogså tar ledningen 1-0. Detta kommer efter en lång period av press. Målet är en slumpboll som ställer William i Alviksmålet.

Sista 5-10 minuterna ändrar Alvik balansen från defensivt till offensivt. Detta ger resultat och Elis Nilsson knoppar in en frispark från Joni Österberg det sista som händer i första halvlek.

Andra halvlek flyttar vi upp försvarsspelet och pressar Skogså på egen planhalva istället. Detta ger ett böljande spel där båda lagen verkligen kämpar för att freda sig. Matchen slutar 1-1.

Skogså kanske inte gör sin bästa insats, men dom hade stora problem med att lirka upp ett Alvik som gör en bra match.

1-1 Elis Nilsson

ALVIKS IK-LULEÅ FC 4-4
2023-02-27 16:21

Söndagens match blev en svajig tillställning. Hela 8mål bjöds det på.

Alvik tog kommandot från start och spelade enormt stabilt första 45min. Alvik tar ledningen genom 1-0 Shueyb Osman som gör sitt första mål för säsongen. Första halvlek kontrolleras totalt av Alvik som bör nyttja övertaget till att få in fler bollar.

1-0 paus här kände nog många spelare att det hade koll på matchen.

Andra halvlek börjar lika bra som första.

2-0 Genom Marcus Eriksson som behärskat skickar in bollen i mål och visar att han kommer vara en av det främsta målskyttarna denna säsong.

Men efter det målet så sker en scenförändring Luleå FC tar över totalt och kommer i våg efter våg och Alvik får slita hårt för att ta sig upp från egen planhalva.

Luleå FC kvitterar inom kort till 2-2, och fortsätter pressa.

Fredrik Vallgren byts in efter 2-2 och bestämmer sig för att bomba årets mål från 25 meter via stolpen.

Men det hjälper inte med 3-2 för att återfå kontrollen och LuleåFC gör 3-3 på ett vackert självmål.

Sen stänger det matchen i slutminuterna till 3-4.... Ridå ner tänkte det flesta..

Men då ställer Alvik om i en fin omställning där Oliver Sundström tillslut stöter in bollen i mål! 4-4 är faktumet med minuter kvar.

Alvik visar att gruppen inte ger upp trots att matchbilden inte varit den mest uppskattade. Det ger hopp för framtiden.

Matchens absolut bästa prestation kommer från Marius Apelqvist som spelade vänster back. Han gjorde inte ett enda misstag på 90 minuter och visade upp ett oerhört dominant försvarsspel i kombination med ett avvägt offensivt arbete.