SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alviks IK
Fotboll Damer

Det bästa som vi gjort var att aldrig ge upp........
2022-12-23 17:05
Nöjda Alviks tjejer efter första segern för säsongen , derby vinst på bortaplan 1-2 mot Luleå SK

Snart är 2022 över och vi tittar tillbaka till ett år då det var osäkert att Alviks IK, ett av norrbottens tre föreningar( IFK Luleå , Piteå IF)  med Allsvenska meriter kanske inte skulle ha ett representatinslag kvar på damsidan.


Föreningen samlade kraft och lyckades med att samla spelare till ett representationslag och dessutom gå tillbaka till rötterna till vad världens största idrott fotboll handlar om.


Att få möjligheten att tillhöra ett fotbollslag där glädjen och längtan till match och träning sattes i folkus . Några hade aldrig spelat fotboll , några lagt av i tonåren och några var kvar från tidigare år. 


Trots en tuff säsongs inledning med många förluster jobbade vi på, med positiv attityd och fokus på att våga och tro på oss själva kom till slut första vinsten.


Derbyseger på bortaplan mot seriens bästa lag Luleå SK, trots 1-0 underläge så plockade vi fram Alvikshjärtat och krigade oss till vår första 3poängare.
Säsongen forsatte med bra matcher där vår numerär och orutin ibland lyste igenom, att det dessutom detta år var tre lag som flyttades ned innebär att vi nästa säsong spelar i div.4


Sumeringen av fotbollssäsongen 2022 ser ändå positiv ut för Alviks IKs damlag då vi lyckats överleva som lag.

Att vi dessutom under slutet av säsongen haft ett flertal unga tjejer från föreningens framgångsrika F08 lag som deltagit både på match och tränig, där de visat att de vill vara med och konkurera om speltid nästa säsong.


Till er alla som jobbat för damlagets överlevnad och till er tjejer som i sommar spelat och  räddat anrika Alviks IKs damlag 


Ha en God Jul och ett Gott Nytt År
Marcus Drugge  Coach 

 
Våra sponsorer